19 projekata uspešno prezentovano u Bijeljini

Učesnici konferencije imaju jedinstvenu priliku za upoznavanje sa nosiocima potencijalnih projekata iz oblasti voda u sedam lokalnih zajednica. Opštine su imale priliku za upoznavanje sa novim tehnologijama i dobrom praksom u oblasti tretmana voda u zemljama Evropske Unije.

ResEnva WrapUp Bijeljina

Otpadne i pijaće vode BiH bile su tema “Biznis za Biznis” (B2B) konferencije uspešno organizovane u Hotelu „Drina” u organizaciji kompanije  Resenva Consulting i Grada Bijeljine.

Događaj su podržale međunarodne institucije u BiH – Austrijska privreda u Bosni i Hercegovini (Advantage Austria) i Ministarstva industrije i trgovine Češke  (Czech Trade), a među učesnicima su kompanije:

Pored njih, na konferenciji su predstavljene lokalne zajednice iz svih delova Republike Srpske – Teslić, Istočno Sarajevo, Trebinje, Laktaši, Novi Grad and Bijeljina.

Učesnici konferencije imaju jedinstvenu priliku za upoznavanje sa nosiocima 19 potencijalnih projekata iz oblasti pijaćih i otpadnih voda u sedam lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, ukupne vrijednosti 40 miliona evra. Projekti se odnose na planiranje, izgradnju, instalacije i rekonstrukcije vodovodnih i kanalizacionih sistema.

Kompanije su se “licem u lice” predstavili nosiocima projekata, što je bila i prilika za upoznavanje sa novim tehnologijama i dobrom praksom u oblasti tretmana voda u zemljama Evropske Unije.

PRES IZVEŠTAJ

Bijeljina Danas
RTV Slobomir

rtv-slobomir 

NTV Arena

arena

Grad Bijeljina

GradBijeljina

Invest in Bijeljina


Direktor Resenve Myriam Dobrota je istakla da je cilj konferencije da se spoje predlagači projekata sa investitorima i na taj način ostvare saradnju.

– Potrudili smo se da privučemo što više predlagača projekata i investitora, sa područja Zapadnog Balkana, da bi olakšali realizaciju njihovih ideja. Na Konferenciji je deset firmi koje su došle da prezentuju svoja znanja i podijele višegodišnja iskustva – navela je Dobrota

Šef Kabineta Gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić izrazio je očekivanje da će Grad Bijeljina i u budućnosti biti domaćin značajnih događaja.

– Na jednom mjestu smo okupili proizvođače opreme, investitore koji su najbolji u oblasti pijaćih i otpadnih voda i predstavnike lokalnih zajednica. Nadamo se da će veliki dio ovih projekata biti realizovan zahvaljujući stručnom savjetovanju i kontaktu sa investitorima koji će boraviti u Bijeljini tokom ova dva dana – istakao je Pejčić.

Philippe Kupfer, trgovinski savetnik Ambasade Austrije u BiH podsetio je da investicije Austrije u BiH u prethodnom periodu iznose oko 1,3 milijarde evra.

– Ambasada je kontaktirala odgovarajuće austrijske firme i obavijestila ih o današnjoj Konferenciji. Takođe, predstavili smo im potencijale gradova i opština Republike Srpske – naveo je Kupfer, podsjećajući da je austrijska firma „Vabag” u Bijeljini realizovala vrlo uspješan projekat izgradnje prečistača otpadnih voda.

Please follow and like us: